تاریخ انتشار
شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۹
کد مطلب : ۱۲۵۹۷۱
داستان زندگی دختران لیسانسه دستفروش/به جای اسم شب نام مواد را بگو/ استعفای دست جمعی در فدراسیون اسکی /هجمه بی رحمانه به امین حیایی /یادگار امام وارد میدان می شود
۰
کبنا ؛یادگار امام وارد میدان می شود
به گزارش خبرنما،روزنامه گاردین نوشت: آیت الله سیدحسن خمینی نوه ۴۳ ساله ی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تلویحا به موضوع کاندیداتوری اش در انتخابات مجلس خبرگان اشاره کرده است. سیدحسن خمینی از جلب توجهات به خود دوری می کند ...
روزنامه گاردین نوشت: آیت الله سیدحسن خمینی نوه ۴۳ ساله ی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تلویحا به موضوع کاندیداتوری اش در انتخابات مجلس خبرگان اشاره کرده است.
سیدحسن خمینی از جلب توجهات به خود دوری می کند اما بارها در به صورت تلویحی از توافق هسته ای ایران حمایت کرده است و در مخالفت با تندروی سخن گفته است. او در سال های گذشته به درخواست ها برای کاندیداتوری در مجلس خبرگان «نه» گفته است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: کاندیداتوری سید حسن خمینی می تواند منجر به تقویت اردوگاه میانه روها شود.
وی طی سخنرانی در ۲۹ اگوست وصیت پدربزرگ خود به پدرش حجت الاسلام و المسلمین احمد خمینی را نقل کرد. سیدحسن خمینی گفت: امام به ابوی ما گفت که «نمی گویم در جمهوری اسلامی کاری را قبول نکن، اگر لازم شد همه کار بکن و هر مسئولیتی را قبول کن؛ اما اگر دیگران هستند بگذار آنها انجام دهند.» وی افزود: «بنابراین، اگر روزی لازم شد که من کاری را انجام دهم در اینجا شانه خالی کردن کار غلطی است، زیرا مصلحت سنجی شخصى و عافیت طلبی با اندیشه امام و آرمانهای ما سازگار نیست.»
سعید لیلاز، تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است که این سخنان سیدحسن خمینی بی سابقه است و بعلاوه به معنای کاندیداتوری اوست. محمدجواد حق شناس فعال سیاسی نیز گفت: در طول چندین سال گذشته، سیدحسن خمینی از شخصیت های مختلف و همینطور مردم درخواست های بسیاری برای کاندیداتوری در انتخابات دریافت کرده است.
وی افزود: به نظر می آید که سخنان اخیر سیدحسن خمینی اعلام تلویحی نامزدی او در انتخابات است. در ادامه گزارش گاردین آمده است: سیدحسن خمینی ظاهرا این سخنان مهم را در پاسخ به آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرده است که از او برای حضور در انتخابات دعوت کرده بود.
محبوبیت سیدحسن خمینی در میان ایرانیان باعث شده است که میانه روها از او بخواهند که نقشی سیاسی برعهده گیرد. اما این مسئله باعث شده است که او به هدف انتقادات تندروها تبدیل شود. آیت الله مصباح یزدی، رهبر معنوی جریان تندرو پایداری اخیرا به شکل تندی از سیدحسن خمینی انتقاد کرده است. در ماه اوریل نیز، انصار حزب الله بیانیه ای علیه سیدحسن خمینی برای جلوگیری از سخنرانی او در استان گلستان صادر کرد. او پس از مدتی و با دعوت گروه های مختلف، به گلستان سفر کرد و با استقبال گرم مردم روبرو شد.
سیدحسن خمینی روابط بسیار خوبی با گروه های مختلف سیاسی ایران دارد و و به شدت قابل احترام است. این موضوع باعث می شود که او کاندیدایی قدرتمند برای انتخابات مجلس خبرگان باشد. در واقع این موضوع می تواند به تشکیل مثلث هاشمی، خمینی و روحانی در مقابل مثلث جنتی، یزدی و مصباح تبدیل شود.
گزارش /
داستان زندگی دختران لیسانسه دستفروش
مریم معصومی :
امروزه به علت شلوغی و دوری مسیرها بیشتر ما مجبور هستیم برای صرفهجویی در وقت از وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو استفاده کنیم.
وقتی که قطار وارد ایستگاه میشود تنها به این فکر هستیم که صندلی خالی برای نشستن پیدا میشود یا نه؟ دست فروشانی نظر همه را به سمت خود جلب میکنند که برای امرار معاش خود دست از فعالیت برنمیدارند.
* بازار دستفروشان
پیش از این تصور میشد دستفروشان کنار خیابان که به دلیل مشکلات اقتصادی و معضل بیکاری و کسب درآمد خود در گوشه خیابان به امرار معاش میپرداختند و در حال حاضر، تعداد زیادی از زنان در مترو به دلیل مشکلات مالی، خانوادگی و کمبود امکانات روی به این شغل آوردند.
* صحبتی از زبان دستفروشان
در میان زنان دستفروش مترو تعدادی هستند که نه تنها بیسواد نیستند بلکه مدارج بالای دانشگاهی را کسب کردهاند و با وجود مشکلات فراوان به این کار روی آوردهاند.
لیلا ، ۴۵ ساله ، لیسانس کامپیوتر میگوید: دو فرزند دارم و از فروش در مترو راضی هستم اما متأسفانه بعضی از افراد فرهنگ لازم برای رو به رو شدن با ما را ندارند.
* دستفروشی راهی برای فرار از مشکلات
دستفروش که از وضعیت نابهسامانی رنج می برد از روی ناچاری به این کار روی آورده که شاید بتواند زندگی مشترکش را سروسامان دهد و خود را از خطر فقر در امان نگه دارد.
مریم ، ۲۷ ساله ، فارغالتحصیل کشاورزی میگوید: از لحاظ مالی در سطح پایینی قرار دارم و درآمدم کفاف زندگی مشترکم را نمیدهد و پیدا نکردن شغل مرتبط با رشته تحصیلیم باعث شد که به این کار روی آورم.سرمایه اولیهام را با پسانداز حدود ۵ تا ۶ هزار تومان آغاز کرده ام ا و میزان درآمدم از دستفروشی مترو رضایت بخش نیست با این حال اگر بتوانم هر روز حضور داشته باشم به درآمد خوبی خواهم رسید.
* ناراحتی مردم از دست دستفروشان
زنان و دختران دستفروش مترو، اگرچه در چشمان خیلی از ما رد میشوند و برخی از مشتریان نیز دیدگاه خوبی نسبت به حضور آنها ندارند و شاید از وجود آنها احساس ناراحتی میکنند اما در جایگاه یک انسان، از دردها و مشکلات فراوانی فارغ از ریشهیابی این نوع از کسب و درآمد، میبایست به دغدغههای این افراد توجه کرد.
یادداشت /
به جای اسم شب نام مواد را بگو ! + تصاویر
با تمام کوچکیاش به اندازه تمام بدبختیهای شهر است و خیلی از حقارتهای دنیا در آن جمع شده.
کودکان، دختران و پسران فراوان دارد که از هر ۱۰ نفر ۹ تای آنها بی خانمان هستند و اصولا آدم خوشبخت از اینجا رد نمیشود چه برسد به زندگی !

زندگی برای خیلی از آنها مرده اصلا کسی با این واژه آشنا نیست و معنی آن را نمیداند.در اینجا پارکی وجود ندارد، سبزه و گلی نروییده ولی تا دل بخواهد هستند مکانهایی با آدمهای معتاد و خلافکار . اینجا درختان بجای نور آفتاب، گرفتگی آسمان و بوی دود و مواد را استشمام میکنند.
ازدحام شلوغی صفهای طولانی گوشت و مرغ و نان جای خود به صف های طویل مواد داده، اینجا اعتیاد است و کارهای خلاف که کوچه و پس کوچهها را پر کرده.

در اینجا کوچههای تنگ و تاریک از صبح خروس خوان تا شب رفت و آمدهای بی اساس را فریاد میزنند، اینجا پر است از خانه ها و اتاقهایی که با قیمت و پول توجیبی بچههای وسط شهر اجاره داده میشود.

خانههایی که هر روز بدترین و کثیفترین خلافها را در خود شاهد است اینجا دروازه غار است، همان دروازهای که روزی برای گذشتن از آن باید اسم شب را میدانستی ! ولی امروز برای گذر از آن باید یا معتاد باشی یا خلافکار!
دیگر اسم شب نیاز نیست فقط نام مواد را بگو...
توصیه مقام معظم رهبری پس از فوت آیتالله خزعلی
فرزند آیتالله خزعلی از توصیه رهبر معظم انقلاب پس از درگذشت آن عالم متقی گفت.
حجتالاسلام محسن خزعلی معاون دبیر کل بنیاد بینالمللی غدیر و فرزند مرحوم آیتالله ابوالقاسم خزعلی اظهارداشت: پس از اعلام خبر درگذشت آیتالله خزعلی، مقام معظم رهبری توصیه کردند که پیکر آن مرحوم در دارالزهد مشهد مقدس به خاک سپرده شود، چرا که مرحوم آیت الله خزعلی از زمان کودکی خادم امام رضا(ع) بود و تمایل بسیاری داشت که پس از درگذشتش در مشهد دفن شود.
فرزند مرحوم آیتالله خزعلی در پاسخ به سوالی درباره نحوه برخورد آن مرحوم با مسائل روز و واکنش به برخی مسائل نزدیکانشان افزود: آیتالله خزعلی هیچ دلبستگی به دنیا نداشتند و هیچ مسئلهای جلودار وی در مواجهه با مسائل اصلی نظام و حمایت از ولایت فقیه نبود.
** تاکید آیتالله خزعلی بر لزوم وحدت اصولگرایان
خزعلی همچنین درخصوص مواضع مرحوم آیت الله خزعلی درباره جریان اصولگرایی و لزوم رسیدن این جریان به وحدت تصریح کرد: آیت الله خزعلی از مسائل پیش آمده میان اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ ناراحت بود و تأکید داشت که نامزدهای اصولگرا باید به فکر وحدت و همگرایی دراین جریان باشند و از هر تفرقهای در اصولگرایان باید اجتناب شود.
وی تصریح کرد: در مدت اخیر هم بسیاری از شخصیتها با آیت الله خزعلی در راستای انتخابات مجلس خبرگان رهبری و همچنین مجلس دهم دیدار میکردند که توصیه آن مرحوم به این افراد این بود که همراه و یاور رهبر انقلاب باشند تا مملکت آسیب نبیند.
** آیت الله خزعلی تاکید داشت که همه جریانات باید پشت سر رهبر انقلاب حرکت کنند
خزعلی اضافه کرد: مرحوم آیتالله خزعلی همواره تأکید داشت که با توجه به اوضاع بحرانی منطقه و ناامنی های بوجود آمده توسط گروههای تکفیری- صهیونیستی، همگان باید مراقب و هوشیار بوده و گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشند.
وی در پایان اظهار داشت: مرحوم آیتالله خزعلی معتقد بود که همه مسئولان از هر جریان سیاسی چه اصولگرا و چه اصلاح طلب قطعا دلسوز این نظام هستند و همواره باید پشت سر رهبر انقلاب حرکت کنند.
هجمه بی رحمانه به امین حیایی برای رای نیاوردن درخندوانه +عکس
بزرگمهر حسین پور کاریکاتوریست رسانه های اصلاح طلب در صفحه اینستاگرام خود از طرفداران صفحه اش خواست تا در استند آپ برنامه خندوانه به امین حیایی رای ندهند.
بزرگمهر حسین پور کاریکاتوریست رسانه های اصلاح طلب و کارگردان انیمیشن در صفحه اینستاگرام خود از مخاطبانش خواست تا به علت بازی امین حیایی در فیلم سینمایی قلاده های طلا، در استند آپ کمدی خندوانه به وی رای ندهند.
این کاریکاتوریست اصلاح طلب در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
امشب استنداپ امیر ژوله است. مطمئنم مثل دفعه ی قبل میترکونه! اما در مقابل امین حیایی به نظرم باید به امیر رای داد. همینکه کسی قلاده طلا رو بازی کنه از نظر من فاقد صلاحیت رای دادن میشه... حتا اگه امیر اونقدر هم ندرخشه. چی کار کنم دیگه... بعضی وقتا اونقدر حال رو نمی بینم و «گذشته» ی آدما ملاک قضاوتم میشه...امیر جان به پیش.

این درخواست غیراخلاقی حسین پور خشم کاربران صفحه اش را برانگیخت و تا جایی پیش رفت که حسین پور مجبور به پاک کردن پستش شد.
سلسه مسابقه ها کمدی استند آپ خندوانه که در حال پخش از شبکه نسیم است مورد توجه بسیار مخاطبان قرار گرفته است. همچنین امین حیایی در مرحله اول این مسابقه بسیار خوش درخشید.

استعفای دست جمعی در فدراسیون اسکی
تعدادی از سرمربیان تیمهای ملی و مربیان و مسولان فدراسیون اسکی استعفا کردند.
خبرگزاری ایسنا: جمعی از سرمربیان تیمهای ملی و مربیان و مسوولین فدراسون اسکی در اعتراض به آنچه که عملکرد نامناسب رییس فدراسیون اسکی خواندهاند، به صورت دست جمعی استعفا کردند.
سید جواد صید سرمربی تیم ملی اسکی روی چمن، علی داد ساوه شمشکی سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین، سید مرتضی صید سرمربی تیم ملی اسنوبرد، باقر کلهر سرمربی تیم ملی آلپاین جوانان، حسین موسوی مسول امور بین الملل فدراسیون، مومن طبری رییس کمیته مسابقات، صادق کلهر، سید مجتبی میرهاشمی، سید مصطفی میرهاشمی، حسن شمشکی، بهروز کلهر، حسین کلهر، سید مجتبی صید، قربان علی کلهر کارشناس خبره فدراسیون افرادی هستند که از سمت خود استعفا دادهاند.
خودروی بیکیفیت، محصول بازار بیرقابت
انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی به پلیس و وزارت بهداشت رسیده است. وزیر بهداشت گفت: مگر میشود خودروی غیراستاندارد را روانه جادهها کرد و انتظار تصادف نداشته باشیم.قاضیزاده هاشمی که در سالگرد تاسیس اورژانس پیشبیمارستانی سخن میگفت، افزود: هر چقدر بیمارستانها را تجهیز کنیم ولی به موضوعات دیگر همچون رعایت استاندارد تولید خودرو نپردازیم، به نتیجه نمیرسیم. رئیس پلیس راهور هم چندی پیش از خودروسازان خواست درصورتیکه نقص فنی برای خودروهایشان وجود دارد، باید نسبت به فراخوان مستمر و کنترل تولیدات خود اقدام کنند.
رئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنعت خودرو گفت: باید نهاد مستقل و خارج از صنعت خودروسازی آنها را ارزیابی کند. بهگفته علیلو، باید دانشگاهها و مراکز تحقیق و توسعه خارج از صنعت خودرو وارد این عرصه شوند و به میزان کیفیت محصولات داخلی نمره بدهند. علیلو گفت: در مراحل تولید خودرو در خودروسازیهای کشور ردپایی از نیروهای استاندارد برای نظارت و کنترل دیده نمیشود که باید این روند اصلاح شود و اگر خودروساز بخواهد بر خود نظارت کند، حساسیت لازم را نخواهد داشت. بهگفته وی، وزارت صنعت موظف است طبق قانون ارتقای کیفی تولید بر کیفیت خودرو نظارت کند.
قانون ارتقای کیفی تولید خودرو پس از آن به تصویب رسید که رهبر انقلاب در تعطیلات نوروز۸۹ از صنایع خودروسازی بازدید و با روند واردات خودرو مخالفت کردند: «عموماً فلسفه و منطقی که برای افزایش واردات مطرح میشود، بالابردن کیفیت محصولات داخلی است اما برای این هدف گزینههای بهتری هم وجود دارد که یکی از آنها اعمال سیاستها و ضوابطی برای بالا بردن کیفیت محصولات داخلی است.» در پی این اظهارنظر رهبر انقلاب، مجلس واردات خودرو را سختتر و مصوبه خود را درباره کاهش عوارض ورود خودرو به ۷۰درصد لغو کرد.
مجلس در عوض فرصتی که از طریق محدودکردن واردات برای خودروسازان داخلی ایجاد کرد، قانون ارتقای کیفی تولید خودرو را با قید یک فوریت در اردیبهشت۸۹ تصویب کرد تا وزارت صنایع بر کیفیت خودرو نظارت کند. با گذشت ۲سال از ابلاغ قانون ارتقای کیفی تولید خودرو و ایجاد محدودیت از طرف مجلس برای واردات، خودروسازان و وزارت صنعت نتوانستند رضایت مجلس را بهدست آورند و در نتیجه «تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی» در اسفند۹۱ به تصویب مجلس رسید.
از نگاه مجلس، خودروسازان در این دو سال نهتنها ارتقای کیفی پیدا نکرده بودند که طبق آمار در میزان تولید تنزل رتبه هم یافته بودند بهطوریکه در سال۲۰۱۱ ایران بهعنوان دوازدهمین تولیدکننده بزرگ جهانی خودرو شناخته شده بود که در سال۲۰۱۲ با ۶ پله تنزل در رتبه هجدهم یعنی پایینتر از کشورهای ترکیه و اندونزی قرار گرفت.
گزارش هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی یکونیم سال بعد آماده و در مجلس قرائت شد. این گزارش حکایت از رانتها و سوءمدیریتهای فراوان در صنعت خودروسازی کشور داشت اما راهکارهای ۵۰گانهای بهخودروسازان و وزارت صنعت داده بود. بهگفته رئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی، وزارت صنعت برای ارائه گزارش در مورد نتایج حاصل از گزارش تحقیق و تفحص ۲ماه از مجلس مهلت خواسته بود اما ۴ماه بعد از آن زمان هم اقدامی از طرف وزارت صنعت صورت نگرفت.
با گذشت ۹ماه از قرائت این گزارش در مجلس سرانجام رئیس هیأت تحقیق و تفحص در مورد نتایج گزارش اعلام کرد که جلسات با وزیر صنعت نشان داده است مسئولان وزارت صنعت ارادهای برای ایجاد تحول اساسی در صنعت خودرو ندارند و نمیخواهند مشکلات این صنعت را بهطور ریشهای برطرف کنند.
رئیس شورای رقابت در تأیید این مشکلات میگوید: در ۲سال اخیر ضریب کیفیت خودرو که در قیمتگذاریها تأثیر منفی و مثبت دارد، همچنان منفی است؛ اگرچه روند رو به کاهشی نشان میدهد. بهگفته شیوا، در فرمول قیمتگذاری خودروها، ضریب کیفیت اگر مثبت باشد تأثیر افزایشی در قیمت دارد اما در ۲سال اخیر این ضریب که بین منهای ۳ تا مثبت ۳ قرار دارد همواره منفی بوده است و کمتر خودرویی داریم که افزایش کیفیت داشته باشد. با این حال معاون کیفیت ایرانخودرو میگوید:
۶۰گروه تولیدی با ما همکاری میکنند و دستورالعملهای استاندارد قطعات خودرو را باجدیت اعمال و پس از اطمینان از کیفیت قطعات از آنها در مراحل بعدی استفاده میکنیم. اگر محصول نهایی مراحل آزمایشی را از لحاظ ایمنی و استاندارد با موفقیت بگذراند، اجازه تولید انبوه و عرضه داده میشود.
در این میان مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد اعلام کرده که ارتقای شاخصهای کیفیت محصولات صنعت خودروسازی روند ملایمی نشان میدهد. بهگفته گلپایگانی خودروسازان طبق قانون موظفند همه استانداردهای ایمنی روز دنیا و اروپا را که در استانداردهای ملی هم اعمال میشود، رعایت کنند و اگر این استانداردها گذرانده نشود اجازه شمارهگذاری داده نمیشود.
«شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران» یکی از بازوهای اجرایی وزارت صنایع در ارزیابی سطح کیفی خودروهای داخلی و خدمات پس از فروش خودرو محسوب میشود اما منتقدان میگویند بخش خصوصی با صرف ۱۶میلیارد تومان صاحب برند این شرکت دولتی شده و این به معنی آن است که به جای بازرسی و نظارت و عملکرد قاطع، بهعنوان مشاور شرکتها حاضر میشود. با این حال دبیر انجمن خودروسازان میگوید: بازرسان مؤسسه دولتی استاندارد و تحقیقات صنعتی با روش COP که روشی سختگیرانه به شمار میرود کل فرایند تولید را در خط تولید خودروسازان کنترل میکنند.
معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا هم میگوید: استاندارد بودن یک خودرو با سطح کیفیت آن متفاوت است. بهگفته غزایی، هماکنون استانداردهای ۵۵گانه اروپایی در کشور اجرا میشود و در سالهای اخیر نظارتهای سازمان ملی استاندارد بیشتر هم شده است. کیفیت چند شاخه دارد که یکی کیفیت عملکرد خودروست که از سوی سازمانهای نظارتی بهصورت نمونهبرداری کنترل میشود. بهعنوان مثال، ممکن است نقصی در خودرو ایجاد شود که ربطی به استاندارد آن نداشته و مربوط به نقص عملکرد قطعه است. در این موارد اگر نقص موردی باشد، محموله قطعه توقیف و کاملا چک میشود و اگر نقص فراگیر باشد، برای رفع آن فراخوان صورت میگیرد.
او میافزاید: در خودروسازی بعد از انقلاب دولت هم نقش تولیدکننده و هم نقش نظارتکننده را ایفا کرده است درحالیکه در دنیا شرکتها خصوصی بوده و حاکمیت نقش نظارتی را در حوزههای ایمنی و محیطزیست اعمال میکند بنابراین اگر بخواهیم در دنیا موفق شویم دولت باید بر حداقلهای ایمنی و آلایندگی نظارت کند اما رضایت مشتری از کیفیت، از رقابت شرکتها در بازار حاصل میشود.
قانون چه میگوید؟
ماده یک قانون ارتقای کیفی تولید خودرو مصوب ۲۶ اردیبهشت۸۹: وزارت صنایع و معادن مکلف است ظرف مدت ۳ماه از تاریخ تصویب این قانون برنامه و سیاستهای مرتبط با ارتقای کیفیت تولید خودرو، کاهش مصرف سوخت، اجرای کامل استانداردهای اجباری ۵۱گانه و استانداردهای مورد نیاز قطعهسازی، استانداردهای ایمنی و آلایندگی و همچنین رقابتپذیرکردن و توسعه شبکه و کیفیت خدمات پس از فروش را تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران جهت اجرا به کلیه خودروسازان و مراکز ذیربط ابلاغ کند.
ماده۲: وزارت صنایع و معادن مکلف است از طریق مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و با استفاده از ظرفیتهای قانونی، استانداردهای موضوع مادهیک را اعمال و از تولید یا ورود خودروها و قطعات خودرویی غیراستاندارد جلوگیری نماید. تبصره یک: نیروی انتظامی جمهوریاسلامیایران مکلف است خودروهایی را شمارهگذاری کند که تأییدیه مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را اخذ کرده باشد.
به گزارش خبرنما،روزنامه گاردین نوشت: آیت الله سیدحسن خمینی نوه ۴۳ ساله ی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تلویحا به موضوع کاندیداتوری اش در انتخابات مجلس خبرگان اشاره کرده است. سیدحسن خمینی از جلب توجهات به خود دوری می کند ...
روزنامه گاردین نوشت: آیت الله سیدحسن خمینی نوه ۴۳ ساله ی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تلویحا به موضوع کاندیداتوری اش در انتخابات مجلس خبرگان اشاره کرده است.
سیدحسن خمینی از جلب توجهات به خود دوری می کند اما بارها در به صورت تلویحی از توافق هسته ای ایران حمایت کرده است و در مخالفت با تندروی سخن گفته است. او در سال های گذشته به درخواست ها برای کاندیداتوری در مجلس خبرگان «نه» گفته است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: کاندیداتوری سید حسن خمینی می تواند منجر به تقویت اردوگاه میانه روها شود.
وی طی سخنرانی در ۲۹ اگوست وصیت پدربزرگ خود به پدرش حجت الاسلام و المسلمین احمد خمینی را نقل کرد. سیدحسن خمینی گفت: امام به ابوی ما گفت که «نمی گویم در جمهوری اسلامی کاری را قبول نکن، اگر لازم شد همه کار بکن و هر مسئولیتی را قبول کن؛ اما اگر دیگران هستند بگذار آنها انجام دهند.» وی افزود: «بنابراین، اگر روزی لازم شد که من کاری را انجام دهم در اینجا شانه خالی کردن کار غلطی است، زیرا مصلحت سنجی شخصى و عافیت طلبی با اندیشه امام و آرمانهای ما سازگار نیست.»
سعید لیلاز، تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است که این سخنان سیدحسن خمینی بی سابقه است و بعلاوه به معنای کاندیداتوری اوست. محمدجواد حق شناس فعال سیاسی نیز گفت: در طول چندین سال گذشته، سیدحسن خمینی از شخصیت های مختلف و همینطور مردم درخواست های بسیاری برای کاندیداتوری در انتخابات دریافت کرده است.
وی افزود: به نظر می آید که سخنان اخیر سیدحسن خمینی اعلام تلویحی نامزدی او در انتخابات است. در ادامه گزارش گاردین آمده است: سیدحسن خمینی ظاهرا این سخنان مهم را در پاسخ به آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرده است که از او برای حضور در انتخابات دعوت کرده بود.
محبوبیت سیدحسن خمینی در میان ایرانیان باعث شده است که میانه روها از او بخواهند که نقشی سیاسی برعهده گیرد. اما این مسئله باعث شده است که او به هدف انتقادات تندروها تبدیل شود. آیت الله مصباح یزدی، رهبر معنوی جریان تندرو پایداری اخیرا به شکل تندی از سیدحسن خمینی انتقاد کرده است. در ماه اوریل نیز، انصار حزب الله بیانیه ای علیه سیدحسن خمینی برای جلوگیری از سخنرانی او در استان گلستان صادر کرد. او پس از مدتی و با دعوت گروه های مختلف، به گلستان سفر کرد و با استقبال گرم مردم روبرو شد.
سیدحسن خمینی روابط بسیار خوبی با گروه های مختلف سیاسی ایران دارد و و به شدت قابل احترام است. این موضوع باعث می شود که او کاندیدایی قدرتمند برای انتخابات مجلس خبرگان باشد. در واقع این موضوع می تواند به تشکیل مثلث هاشمی، خمینی و روحانی در مقابل مثلث جنتی، یزدی و مصباح تبدیل شود.
گزارش /
داستان زندگی دختران لیسانسه دستفروش
مریم معصومی :
امروزه به علت شلوغی و دوری مسیرها بیشتر ما مجبور هستیم برای صرفهجویی در وقت از وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو استفاده کنیم.
وقتی که قطار وارد ایستگاه میشود تنها به این فکر هستیم که صندلی خالی برای نشستن پیدا میشود یا نه؟ دست فروشانی نظر همه را به سمت خود جلب میکنند که برای امرار معاش خود دست از فعالیت برنمیدارند.
* بازار دستفروشان
پیش از این تصور میشد دستفروشان کنار خیابان که به دلیل مشکلات اقتصادی و معضل بیکاری و کسب درآمد خود در گوشه خیابان به امرار معاش میپرداختند و در حال حاضر، تعداد زیادی از زنان در مترو به دلیل مشکلات مالی، خانوادگی و کمبود امکانات روی به این شغل آوردند.
* صحبتی از زبان دستفروشان
در میان زنان دستفروش مترو تعدادی هستند که نه تنها بیسواد نیستند بلکه مدارج بالای دانشگاهی را کسب کردهاند و با وجود مشکلات فراوان به این کار روی آوردهاند.
لیلا ، ۴۵ ساله ، لیسانس کامپیوتر میگوید: دو فرزند دارم و از فروش در مترو راضی هستم اما متأسفانه بعضی از افراد فرهنگ لازم برای رو به رو شدن با ما را ندارند.
* دستفروشی راهی برای فرار از مشکلات
دستفروش که از وضعیت نابهسامانی رنج می برد از روی ناچاری به این کار روی آورده که شاید بتواند زندگی مشترکش را سروسامان دهد و خود را از خطر فقر در امان نگه دارد.
مریم ، ۲۷ ساله ، فارغالتحصیل کشاورزی میگوید: از لحاظ مالی در سطح پایینی قرار دارم و درآمدم کفاف زندگی مشترکم را نمیدهد و پیدا نکردن شغل مرتبط با رشته تحصیلیم باعث شد که به این کار روی آورم.سرمایه اولیهام را با پسانداز حدود ۵ تا ۶ هزار تومان آغاز کرده ام ا و میزان درآمدم از دستفروشی مترو رضایت بخش نیست با این حال اگر بتوانم هر روز حضور داشته باشم به درآمد خوبی خواهم رسید.
* ناراحتی مردم از دست دستفروشان
زنان و دختران دستفروش مترو، اگرچه در چشمان خیلی از ما رد میشوند و برخی از مشتریان نیز دیدگاه خوبی نسبت به حضور آنها ندارند و شاید از وجود آنها احساس ناراحتی میکنند اما در جایگاه یک انسان، از دردها و مشکلات فراوانی فارغ از ریشهیابی این نوع از کسب و درآمد، میبایست به دغدغههای این افراد توجه کرد.
یادداشت /
به جای اسم شب نام مواد را بگو ! + تصاویر
با تمام کوچکیاش به اندازه تمام بدبختیهای شهر است و خیلی از حقارتهای دنیا در آن جمع شده.
کودکان، دختران و پسران فراوان دارد که از هر ۱۰ نفر ۹ تای آنها بی خانمان هستند و اصولا آدم خوشبخت از اینجا رد نمیشود چه برسد به زندگی !

زندگی برای خیلی از آنها مرده اصلا کسی با این واژه آشنا نیست و معنی آن را نمیداند.در اینجا پارکی وجود ندارد، سبزه و گلی نروییده ولی تا دل بخواهد هستند مکانهایی با آدمهای معتاد و خلافکار . اینجا درختان بجای نور آفتاب، گرفتگی آسمان و بوی دود و مواد را استشمام میکنند.
ازدحام شلوغی صفهای طولانی گوشت و مرغ و نان جای خود به صف های طویل مواد داده، اینجا اعتیاد است و کارهای خلاف که کوچه و پس کوچهها را پر کرده.

در اینجا کوچههای تنگ و تاریک از صبح خروس خوان تا شب رفت و آمدهای بی اساس را فریاد میزنند، اینجا پر است از خانه ها و اتاقهایی که با قیمت و پول توجیبی بچههای وسط شهر اجاره داده میشود.

خانههایی که هر روز بدترین و کثیفترین خلافها را در خود شاهد است اینجا دروازه غار است، همان دروازهای که روزی برای گذشتن از آن باید اسم شب را میدانستی ! ولی امروز برای گذر از آن باید یا معتاد باشی یا خلافکار!
دیگر اسم شب نیاز نیست فقط نام مواد را بگو...
توصیه مقام معظم رهبری پس از فوت آیتالله خزعلی
فرزند آیتالله خزعلی از توصیه رهبر معظم انقلاب پس از درگذشت آن عالم متقی گفت.

فرزند مرحوم آیتالله خزعلی در پاسخ به سوالی درباره نحوه برخورد آن مرحوم با مسائل روز و واکنش به برخی مسائل نزدیکانشان افزود: آیتالله خزعلی هیچ دلبستگی به دنیا نداشتند و هیچ مسئلهای جلودار وی در مواجهه با مسائل اصلی نظام و حمایت از ولایت فقیه نبود.
** تاکید آیتالله خزعلی بر لزوم وحدت اصولگرایان
خزعلی همچنین درخصوص مواضع مرحوم آیت الله خزعلی درباره جریان اصولگرایی و لزوم رسیدن این جریان به وحدت تصریح کرد: آیت الله خزعلی از مسائل پیش آمده میان اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ ناراحت بود و تأکید داشت که نامزدهای اصولگرا باید به فکر وحدت و همگرایی دراین جریان باشند و از هر تفرقهای در اصولگرایان باید اجتناب شود.
وی تصریح کرد: در مدت اخیر هم بسیاری از شخصیتها با آیت الله خزعلی در راستای انتخابات مجلس خبرگان رهبری و همچنین مجلس دهم دیدار میکردند که توصیه آن مرحوم به این افراد این بود که همراه و یاور رهبر انقلاب باشند تا مملکت آسیب نبیند.
** آیت الله خزعلی تاکید داشت که همه جریانات باید پشت سر رهبر انقلاب حرکت کنند
خزعلی اضافه کرد: مرحوم آیتالله خزعلی همواره تأکید داشت که با توجه به اوضاع بحرانی منطقه و ناامنی های بوجود آمده توسط گروههای تکفیری- صهیونیستی، همگان باید مراقب و هوشیار بوده و گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشند.
وی در پایان اظهار داشت: مرحوم آیتالله خزعلی معتقد بود که همه مسئولان از هر جریان سیاسی چه اصولگرا و چه اصلاح طلب قطعا دلسوز این نظام هستند و همواره باید پشت سر رهبر انقلاب حرکت کنند.
هجمه بی رحمانه به امین حیایی برای رای نیاوردن درخندوانه +عکس
بزرگمهر حسین پور کاریکاتوریست رسانه های اصلاح طلب در صفحه اینستاگرام خود از طرفداران صفحه اش خواست تا در استند آپ برنامه خندوانه به امین حیایی رای ندهند.
بزرگمهر حسین پور کاریکاتوریست رسانه های اصلاح طلب و کارگردان انیمیشن در صفحه اینستاگرام خود از مخاطبانش خواست تا به علت بازی امین حیایی در فیلم سینمایی قلاده های طلا، در استند آپ کمدی خندوانه به وی رای ندهند.
این کاریکاتوریست اصلاح طلب در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
امشب استنداپ امیر ژوله است. مطمئنم مثل دفعه ی قبل میترکونه! اما در مقابل امین حیایی به نظرم باید به امیر رای داد. همینکه کسی قلاده طلا رو بازی کنه از نظر من فاقد صلاحیت رای دادن میشه... حتا اگه امیر اونقدر هم ندرخشه. چی کار کنم دیگه... بعضی وقتا اونقدر حال رو نمی بینم و «گذشته» ی آدما ملاک قضاوتم میشه...امیر جان به پیش.

این درخواست غیراخلاقی حسین پور خشم کاربران صفحه اش را برانگیخت و تا جایی پیش رفت که حسین پور مجبور به پاک کردن پستش شد.
سلسه مسابقه ها کمدی استند آپ خندوانه که در حال پخش از شبکه نسیم است مورد توجه بسیار مخاطبان قرار گرفته است. همچنین امین حیایی در مرحله اول این مسابقه بسیار خوش درخشید.

استعفای دست جمعی در فدراسیون اسکی
تعدادی از سرمربیان تیمهای ملی و مربیان و مسولان فدراسیون اسکی استعفا کردند.
خبرگزاری ایسنا: جمعی از سرمربیان تیمهای ملی و مربیان و مسوولین فدراسون اسکی در اعتراض به آنچه که عملکرد نامناسب رییس فدراسیون اسکی خواندهاند، به صورت دست جمعی استعفا کردند.
سید جواد صید سرمربی تیم ملی اسکی روی چمن، علی داد ساوه شمشکی سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین، سید مرتضی صید سرمربی تیم ملی اسنوبرد، باقر کلهر سرمربی تیم ملی آلپاین جوانان، حسین موسوی مسول امور بین الملل فدراسیون، مومن طبری رییس کمیته مسابقات، صادق کلهر، سید مجتبی میرهاشمی، سید مصطفی میرهاشمی، حسن شمشکی، بهروز کلهر، حسین کلهر، سید مجتبی صید، قربان علی کلهر کارشناس خبره فدراسیون افرادی هستند که از سمت خود استعفا دادهاند.
خودروی بیکیفیت، محصول بازار بیرقابت
انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی به پلیس و وزارت بهداشت رسیده است. وزیر بهداشت گفت: مگر میشود خودروی غیراستاندارد را روانه جادهها کرد و انتظار تصادف نداشته باشیم.قاضیزاده هاشمی که در سالگرد تاسیس اورژانس پیشبیمارستانی سخن میگفت، افزود: هر چقدر بیمارستانها را تجهیز کنیم ولی به موضوعات دیگر همچون رعایت استاندارد تولید خودرو نپردازیم، به نتیجه نمیرسیم. رئیس پلیس راهور هم چندی پیش از خودروسازان خواست درصورتیکه نقص فنی برای خودروهایشان وجود دارد، باید نسبت به فراخوان مستمر و کنترل تولیدات خود اقدام کنند.
رئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنعت خودرو گفت: باید نهاد مستقل و خارج از صنعت خودروسازی آنها را ارزیابی کند. بهگفته علیلو، باید دانشگاهها و مراکز تحقیق و توسعه خارج از صنعت خودرو وارد این عرصه شوند و به میزان کیفیت محصولات داخلی نمره بدهند. علیلو گفت: در مراحل تولید خودرو در خودروسازیهای کشور ردپایی از نیروهای استاندارد برای نظارت و کنترل دیده نمیشود که باید این روند اصلاح شود و اگر خودروساز بخواهد بر خود نظارت کند، حساسیت لازم را نخواهد داشت. بهگفته وی، وزارت صنعت موظف است طبق قانون ارتقای کیفی تولید بر کیفیت خودرو نظارت کند.
قانون ارتقای کیفی تولید خودرو پس از آن به تصویب رسید که رهبر انقلاب در تعطیلات نوروز۸۹ از صنایع خودروسازی بازدید و با روند واردات خودرو مخالفت کردند: «عموماً فلسفه و منطقی که برای افزایش واردات مطرح میشود، بالابردن کیفیت محصولات داخلی است اما برای این هدف گزینههای بهتری هم وجود دارد که یکی از آنها اعمال سیاستها و ضوابطی برای بالا بردن کیفیت محصولات داخلی است.» در پی این اظهارنظر رهبر انقلاب، مجلس واردات خودرو را سختتر و مصوبه خود را درباره کاهش عوارض ورود خودرو به ۷۰درصد لغو کرد.
مجلس در عوض فرصتی که از طریق محدودکردن واردات برای خودروسازان داخلی ایجاد کرد، قانون ارتقای کیفی تولید خودرو را با قید یک فوریت در اردیبهشت۸۹ تصویب کرد تا وزارت صنایع بر کیفیت خودرو نظارت کند. با گذشت ۲سال از ابلاغ قانون ارتقای کیفی تولید خودرو و ایجاد محدودیت از طرف مجلس برای واردات، خودروسازان و وزارت صنعت نتوانستند رضایت مجلس را بهدست آورند و در نتیجه «تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی» در اسفند۹۱ به تصویب مجلس رسید.
از نگاه مجلس، خودروسازان در این دو سال نهتنها ارتقای کیفی پیدا نکرده بودند که طبق آمار در میزان تولید تنزل رتبه هم یافته بودند بهطوریکه در سال۲۰۱۱ ایران بهعنوان دوازدهمین تولیدکننده بزرگ جهانی خودرو شناخته شده بود که در سال۲۰۱۲ با ۶ پله تنزل در رتبه هجدهم یعنی پایینتر از کشورهای ترکیه و اندونزی قرار گرفت.
گزارش هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی یکونیم سال بعد آماده و در مجلس قرائت شد. این گزارش حکایت از رانتها و سوءمدیریتهای فراوان در صنعت خودروسازی کشور داشت اما راهکارهای ۵۰گانهای بهخودروسازان و وزارت صنعت داده بود. بهگفته رئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی، وزارت صنعت برای ارائه گزارش در مورد نتایج حاصل از گزارش تحقیق و تفحص ۲ماه از مجلس مهلت خواسته بود اما ۴ماه بعد از آن زمان هم اقدامی از طرف وزارت صنعت صورت نگرفت.
با گذشت ۹ماه از قرائت این گزارش در مجلس سرانجام رئیس هیأت تحقیق و تفحص در مورد نتایج گزارش اعلام کرد که جلسات با وزیر صنعت نشان داده است مسئولان وزارت صنعت ارادهای برای ایجاد تحول اساسی در صنعت خودرو ندارند و نمیخواهند مشکلات این صنعت را بهطور ریشهای برطرف کنند.
رئیس شورای رقابت در تأیید این مشکلات میگوید: در ۲سال اخیر ضریب کیفیت خودرو که در قیمتگذاریها تأثیر منفی و مثبت دارد، همچنان منفی است؛ اگرچه روند رو به کاهشی نشان میدهد. بهگفته شیوا، در فرمول قیمتگذاری خودروها، ضریب کیفیت اگر مثبت باشد تأثیر افزایشی در قیمت دارد اما در ۲سال اخیر این ضریب که بین منهای ۳ تا مثبت ۳ قرار دارد همواره منفی بوده است و کمتر خودرویی داریم که افزایش کیفیت داشته باشد. با این حال معاون کیفیت ایرانخودرو میگوید:
۶۰گروه تولیدی با ما همکاری میکنند و دستورالعملهای استاندارد قطعات خودرو را باجدیت اعمال و پس از اطمینان از کیفیت قطعات از آنها در مراحل بعدی استفاده میکنیم. اگر محصول نهایی مراحل آزمایشی را از لحاظ ایمنی و استاندارد با موفقیت بگذراند، اجازه تولید انبوه و عرضه داده میشود.
در این میان مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد اعلام کرده که ارتقای شاخصهای کیفیت محصولات صنعت خودروسازی روند ملایمی نشان میدهد. بهگفته گلپایگانی خودروسازان طبق قانون موظفند همه استانداردهای ایمنی روز دنیا و اروپا را که در استانداردهای ملی هم اعمال میشود، رعایت کنند و اگر این استانداردها گذرانده نشود اجازه شمارهگذاری داده نمیشود.
«شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران» یکی از بازوهای اجرایی وزارت صنایع در ارزیابی سطح کیفی خودروهای داخلی و خدمات پس از فروش خودرو محسوب میشود اما منتقدان میگویند بخش خصوصی با صرف ۱۶میلیارد تومان صاحب برند این شرکت دولتی شده و این به معنی آن است که به جای بازرسی و نظارت و عملکرد قاطع، بهعنوان مشاور شرکتها حاضر میشود. با این حال دبیر انجمن خودروسازان میگوید: بازرسان مؤسسه دولتی استاندارد و تحقیقات صنعتی با روش COP که روشی سختگیرانه به شمار میرود کل فرایند تولید را در خط تولید خودروسازان کنترل میکنند.
معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا هم میگوید: استاندارد بودن یک خودرو با سطح کیفیت آن متفاوت است. بهگفته غزایی، هماکنون استانداردهای ۵۵گانه اروپایی در کشور اجرا میشود و در سالهای اخیر نظارتهای سازمان ملی استاندارد بیشتر هم شده است. کیفیت چند شاخه دارد که یکی کیفیت عملکرد خودروست که از سوی سازمانهای نظارتی بهصورت نمونهبرداری کنترل میشود. بهعنوان مثال، ممکن است نقصی در خودرو ایجاد شود که ربطی به استاندارد آن نداشته و مربوط به نقص عملکرد قطعه است. در این موارد اگر نقص موردی باشد، محموله قطعه توقیف و کاملا چک میشود و اگر نقص فراگیر باشد، برای رفع آن فراخوان صورت میگیرد.
او میافزاید: در خودروسازی بعد از انقلاب دولت هم نقش تولیدکننده و هم نقش نظارتکننده را ایفا کرده است درحالیکه در دنیا شرکتها خصوصی بوده و حاکمیت نقش نظارتی را در حوزههای ایمنی و محیطزیست اعمال میکند بنابراین اگر بخواهیم در دنیا موفق شویم دولت باید بر حداقلهای ایمنی و آلایندگی نظارت کند اما رضایت مشتری از کیفیت، از رقابت شرکتها در بازار حاصل میشود.
قانون چه میگوید؟
ماده یک قانون ارتقای کیفی تولید خودرو مصوب ۲۶ اردیبهشت۸۹: وزارت صنایع و معادن مکلف است ظرف مدت ۳ماه از تاریخ تصویب این قانون برنامه و سیاستهای مرتبط با ارتقای کیفیت تولید خودرو، کاهش مصرف سوخت، اجرای کامل استانداردهای اجباری ۵۱گانه و استانداردهای مورد نیاز قطعهسازی، استانداردهای ایمنی و آلایندگی و همچنین رقابتپذیرکردن و توسعه شبکه و کیفیت خدمات پس از فروش را تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران جهت اجرا به کلیه خودروسازان و مراکز ذیربط ابلاغ کند.
ماده۲: وزارت صنایع و معادن مکلف است از طریق مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و با استفاده از ظرفیتهای قانونی، استانداردهای موضوع مادهیک را اعمال و از تولید یا ورود خودروها و قطعات خودرویی غیراستاندارد جلوگیری نماید. تبصره یک: نیروی انتظامی جمهوریاسلامیایران مکلف است خودروهایی را شمارهگذاری کند که تأییدیه مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را اخذ کرده باشد.